+358 44 560 8083

Kouvolan maastoympäriajo!

Tour de Kouvola – maastoympäriajo

LAUANTAINA 18.6. KLO 10.00

Tule ajamaan Kouvolan polut tutuksi. Näe lähiympäristösi uusin silmin ja ylläty. Tunnetko takapihaltasi lähtevän polun..? Minne se oikeastaan johtaa?  Lähde mukaan ottamaan selvää.

Reitti

Mielakka – Pappikallio – Mäkikylä – Alakylä – Korian sillat – Ruotsula – Tervaskangas – Niivermäki – Kymintehdas – Lamminranta – Riihikallio – Kalalampi – Käyrälampi – Viitakumpu – Tornionmäki – Mielakka

Kuvaus

Lähtö Mielakasta, josta ajamme Pappikallion ja Pyydysmäen mukavia polkuja Mäkikylään ja sieltä alas kyläraittia Alakylän luontopolulle ja sen vauhdikkaille pitkospuille. Saavumme upeille Korian silloilla, jossa ensimmäinen tauko. Näkymä Kallioniemeen, jossa pidetään tänäkin kesänä hieno Kymijoki Beer Festival -tapahtuma.

Matka jatkuu Ruotsulan, Jussilanmäen ja Sikomäenvuoren kautta Tervaskankaalle, Veturin lähettyville. Käväisemme kokemassa Niivermäen luontopolkuja ja puikkelehdimme Kymintehtaan ja Kotiharjun poikki Kymin yritysalueelle Ruukinporttiin. Siellä ihailemme Kymintehtaan maamerkkiä 112,5 metristä tehtaanpiippua, joka on saamassa purkutuomion. Toinen 5 minuutin tauko.

Jatkamme kohti Kuusaanlampea, jonka ohitse nousemme Lehtomäen taakse Tytti- ja Kalalammen maastoihin. Tällä alueella, jonka rajat ovat Lehtomäki – Valkealanväylä – Kotkan valtatie – Kutostie, sijaitsee ehkä vanhan Kouvolan paras, yhtenäinen polkuverkosto. Kolmas tauko hienolla erämaalammella, Kalalammella.

Loppumatka ajataan haluista ja kyvyistä riippuen pitempänä Käyrälammen ja Tykkimäen kautta tai lyhyempänä Viitakummun kautta. Tässä vaiheessa toisilla on jo todella nälkä =)

Palkinto odottaa legendaarisella Nipan Grillillä, jossa kulutetut energiat tankataan takaisin: – Otatko läskiräpylän vai makkaraperunat?

Maha täynnä lasketellaan Salpauselän harjulta kohti Mielakkaa. Hurjimmat polkijat tekevät extra vitosen lenkin Niinimäen kautta. Perillä maalissa Mielakassa on kaikilla voittajan olo!

Pituus ja kesto

Noin 35 km / 4-5 tuntia

Luokitus, vaatimustaso, soveltuvuus

Haastava (4). Reitti sisältää eritasoista polkua, metsäuraa, hiekkatietä ja asfalttia. Ajetaan reipasta vauhtia. Tarvittaessa ryhmä voidaan jakaa kahtia menohalujen mukaan. Kovempaa ajavat odottavat sovitussa paikassa. Ketään ei jätetä. Pieniä juomataukoja pidetään noin 30 minuutin välein, pitempiä 5 min taukoja tunnin välein. Energiaa tankataan suorituksen aikana.

Retki vaatii aiempaa maastopyöräilytaustaa ja kuntopohjaa. Kovempikuntoiselle retki toimii maisemien ja nähtävyyksien puolesta sekä uusia polkuja oppiessa. Hieman heikompikuntoinen pääsee puolestaan kokeilemaan rajojaan pitkäkestoisessa kestävyyssuorituksessa.

Hinta

Omalla pyörällä 20€/hlö, vuokrapyörällä 40€/hlö,

Ilmoittautuminen

Sähköpostilla: myynti@bikehike.fi | puhelimella: 044 560 8083. Mukaan mahtuu max. 15 osallistujaa.

Comments are closed.