+358 44 560 8083

Mielakan pyöräilytapahtuma

Kouvolan maastopyöräreitit Mielakka, Bikehike pyörävuokraamo, mountain biking Finland

Kouvolan Mielakassa vietettiin sunnuntaina 21.8. pyöräily- ja ulkoilupäivää, kun ohjelmassa oli maastopyöräkilpailu, alamäkiparkin avajaiset ja polkujuoksua. Samalla tiukkaan testiin pääsi kouvolan ensimäinen merkitty noin 5,5 km pitkä maastoreitti. Aurinkoinen sää siivitti päivän tunnelman ja kilpailijat hurjaan lentoon.

Mielakka MTB Sprint

Bikehike-maastopyörätiimin ensimmäinen järjestämä kilpailu, Mielakan Maasto Sprint, ei olisi voinut saada parempia puitteita tapahtumalle. Katsojat, osallistujat ja järjestäjät mukaan lukien päivän aikana n. 250 henkeä sai nauttia kesäisen aurinkoisesta ilmasta ja lämpimästä tunnelmasta.

Rata

Kilpailun rata ja siis pysyväksi jäävä maastoreitti kulkee Mielakan laskettelurinteessä ja sen lähimetsissä. Reitillä on korkeuseroja, nousuja ja laskuja, joskin kiperimmät nousut oli jätetty pois törmäämisvaaran takia alamäkiajajien kanssa. Reitille mahtui toki muutama mukavan vauhdikas ja tarkkaavaisuutta vaativa alamäki. Nousumetrejä kierrosta kohti tuli noin 100.

Kokeneemmat maastopyöräilijät kehuivat reittiä, koska siinä oli korkeuseroja ja miltei koko matka ajettiin polulle. Töitä sai siis tehdä koko ajan, eikä juomapulloa päässyt juuri missään kohtaa kopeloimaan.

Toisaalta erään aloittelevan pyöräilijän kommentti – juurakkoa enemmän kuin laki sallii – kertoi paljon radan luonteesta.

Kilpailun tapahtumat ja tulokset

Kilpailuun oli asetettu 5 sarjaa, joihin ilmoittautuneita oli yhteensä 33 kappaletta. Miesten ja naisten sarjassa ajettiin 3 kierrosta, jolloin matkaksi tuli noin 16,5 km. Kuntosarjalaiset polkivat 2- ja nuoret yhden kierroksen.

Miesten sarjaan saatiin pari kovaa nimeä, joista Team Evoc Finlandin Antti Kuitto(51,07) nappasi voiton minuutin marginaalilla IBD Cyclingin Dani Härgiseen(52,08) verrattuna. Kaksikko oli omaa luokkaansa ja murskasi heti kättelyssä ratamestarin ihanneajat. Kolmanneksi ajoi hienosti kaatumisesta ja pinnan katkeamisesta huolimatta ´pivotti´ Pekka Vesanen Kouvolasta.

Naisten sarjan ainoa osallistuja, kotkalainen triathlonisti Noora Luokkala polki 3 kierrosta aikaan 1.25,45. Luokkala kertoi hakevansa Mielakasta lisää kokemusta polulla ajamisesta, joka tukisi hänen tavoitteitaan päälajissaan.

Miesten kuntosarjan ylivoimaiseen voittoon polki Lahden Pyöräilijöiden Mika Ahola(39,13). Toiseksi ajoi Marko Tuominen(47,15) Korialta ja kolmanneksi hienosti ainoana ´läskipyöräilijänä´ kouvolalainen Heikki Simola(50,37).

Naisten kuntosarjan kaksoisvoitto meni Helsinkiin. Kouvolalaistaustainen Hanna Ottelin(58,47) oli saanut houkuteltua paikalle ystävänsä Saara Lapiolahden(1.03,07). Kolmanneksi polki upeasti Bikehiken oma Elina Juola ajalla 1.09,01.

Alle 16  vuotiaiden sarjan voitto meni Iittiin Veeti Ojalalle(38,17) ja kakkossija Lapinjärjelle Ellen Jordakselle(41,48). Mainittakoon, että ikänsä puolesta nuorten sarjaan mahtuva kouvolalainen Kasperi Kansikas ajoi miesten sarjan 3 kierrosta upeaan aikaan 1.05,58. Kasperi ajaa jo täysiä marathon-matkoja ja hänestä kuulemme vielä varmasti.

Ensi kesänä uudestaan

Ajatus Mielakan maastopyöräkilpailusta muhi Bikehike-tiimin puheissa reilun vuoden ajan. Lopulta, yllättävän inspiraation johdosta,  kisa järjestettiin päätöksestä kilpailuun ainostaan 4 viikossa. Mielakka on perinteinen maastopyöräilypaikka, jossa ensimäiset kilpailut pidettiin jo 1990-luvulla ja edellisen kerran Mielakan mäkisessä maastossa on ajettu SM-tasolla vuonna 2012.

Iso kiitos onnistuneesta päivästä kuuluu talkooporukalle, yhteistyökumppaneille ja osallistujille!

– Järjestämme kilpailun ensi vuonna uudestaan entistä parempana!

Päivän aikana väläyteltiin muutamaan otteeseen mahdollisuutta, että Mielakassa voisi pitää entiseen malliin XC-kupin osakilpailuja. Aika näyttää, mutta joitain muutoksia kilpailuun varmasti tulee, joista näkyvimpiä reitin osalta. Ensin kauden koitos käydään alamäkiparkin aukioloaikojen ulkopuolella, jolloin pystymme hyödyntämään paremmin Mielakalle luontaisia ylä- ja alamäkiä.

Terveisin Ville Mattinen

Comments are closed.