+358 44 560 8083

Rengasarvio: Vittoria Barzo, taitettava

Etsin märälle kelille rengasta liukkaan Continental Race Kingin tilalle. Päädyin kokeilemaan Vittorian Barzoa, joka on verrokkirengasta hieman kalliimpi, mutta samantyyppinen matalilla nappuloilla varustettu rengas.barzo2

Koeajamani Barzo on taitettava malli, jolle valmistaja lupaa etiketin mukaan painoksi 600 grammaa.

Kuivalla

Otin renkaat käyttöön syksyllä, joten täysin kuivilla pinnoilla en päässyt ajelemaan. Ehkä ensi kesänä. 

Märällä

Ensimmäisellä testilenkillä oli sekalaista pintaa: hiekkatietä, asfalttia, kangasmetsää ja vähän juurakkoa. Lähtiessäni lämpötila oli selvästi nollan yläpuolella, mutta kotiinpäin kääntyessäni jäätä alkoi kerääntyä pyörään. Metsässä oli vähän lunta ja märkää. Renkaissa oli painetta vähän vajaa kaksi kiloa.

Barzon pito osoittautui hämmästyttävän hyväksi. Ylittämäni juuret olivat vähän kosteita, mutta pitoa riitti edessä ja takana. Eturengas lähti kerran lipeämään, mutta otti nopeasti taas kiinni. Takana vetopitoa riitti mukavasti, ja vauhtiakaan ei pelottanut pitää. Rengas piti aivan eri tavalla kuin Race King.

Pito loppui kun ajoin hienoon, mutta paksuun hiekkakerrokseen. Pienet nappulat täyttyivät nopeasti ja pyörä upposi sopivasti hiekkaan, jolloin vauhtikin loppui.

Barzo on märän kelin rengasvalintani jatkossa.

Siirtymillä

Kyllä näillä ajelee siirtymiäkin. Kokeilin hiekkatietä ja asfalttia, sekä vanhaa radanpohjaa. Rengas on vähän raskaampi ajaa kuin Race King, mutta rullaa melko mukavasti.

Voinko suositella?

Suosittelen märälle ja yleisrenkaaksi. Tämä on hyvä rengas aloittelijalle, kun mieli vie metsään, mutta uskallus loppuu usein kesken. Itse panen Barzot alle taas kun nastarengaskelit muuttuvat keväisemmiksi.

Renkaita kannattaa kysyä Heikin pyöräverstaalta Kuusankoskelta.

Comments are closed.