+358 44 560 8083

Rengasarvio: Continental Race King Performance, taitettava

Kirjoitushetkellä olen ajanut näillä renkailla n. 200 kilometriä erilaisilla pinnoilla kuivalla ja märällä. Rengaspaineet ovat olleet välillä 1,6 – 2,2 baria.

Race King Performance on edullinen perusrengas kuivalle kelille. Kuvio on hyvin matala, nappuloiden korkeus on vain n. 2,5 milliä. Painoksi valmistaja lupaa 660 grammaa. Reunanappuloiden leveydeksi mittasin 19 mm kehällä 51 mm.

Kuivalla

Ainakin harrastelijamaastoilijalle renkaan pito kuivalla säällä on riittävä. Ylämäissä vetopito on loppunut vain muutaman kerran, mutta silloinkin ongelmana on ollut lähinnä mäennousutekniikka.

Niin kauan kun alla on kuiva pinta, voi renkailla päästellä menemään melko huoletta.

Märällä 

Kostealla rengas toimii huonosti. Olen ollut vähällä kaatua kostealla kalliolla, kun takarengas ei ole purrut märkään pintaan. Kostea juurakko on sekin hyvin liukasta. Suonsekaisessa maaperässä sentään tällä pääsee eteenpäin.

Siirtymillä

Hiekkatiet ja asfaltti eivät tunnu raskailta. Matala kuvio rullaa kohtuullisen mukavasti ja vonkuu hieman nopeuden kasvaessa. Siirtymien ajaminen ei käy pännimään.

Voinko suositella?

Voin suositella edullisinta Race King -renkaan versiota, jos maastopyöräily on kevyttä ajelua hyvällä säällä hiekkateillä, neulaspoluilla ja kuivilla kallioilla. Kuivaan juurakkoonkin tällä renkalla uskaltaa, mutta auta armias, jos on märkää. Silloin kannattaa valita joku muu rengas.

Comments are closed.