+358 44 560 8083
Maastopyöräily kokeilu Kouvola Bikehike mountain biking Finland

Kuntomaastopyöräily

Luonto Liikunta

Ahdistaako tunkkainen sisäilma? Kiinnostaisiko sinua kokeilla lajia, jossa liikutaan luonnossa, nautitaan raittiista ilmasta ja vauhdin hurmasta? Maastopyöräily on reipas ulkoilulaji, joka kehittää kehoa varpaista sormenpäihin – se on niin hauskaa, että kunto kasvaa siinä sivussa kuin itsestään!

Kuntomaastopyöräilyssä liikutaan metsässä pyörällä kuntoilumielessä. Maastonmuodot rytmittävät ajamista metsässä — tasaisella meno on rullaavaa, ylämäessä joutuu hieman pinnistelemään ja alamäessä nautitaan vauhdin hurmasta.

Maastopyöräily voidaan rinnastaa kuntoilulajeista polkujuoksuun, suunnistamiseen tai vaikka murtomaahiihtoon. Maastossa pyöräileminen on tehokasta liikuntaa, joka kehittää kuntoa ja koko kehoa varpaista sormenpäihin. Mikä hienointa, siinä pääsee ulos luontoon ja raittiiseen ilmaan. Ennen kaikkea maastopyöräily on niin hauskaa, ettei se usein edes tunnu kuntoilulta.

Kuntopyöräily ryhmässä edistää sosiaalista hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä. Samalla opitaan miten luonnossa liikutaan fillarilla.

kuntomaastopyoraily-bikehike-001
kuntomaastopyoraily-bikehike-010
kuntomaastopyoraily-bikehike-009
kuntomaastopyoraily-bikehike-008
kuntomaastopyoraily-bikehike-007
kuntomaastopyoraily-bikehike-006
kuntomaastopyoraily-bikehike-005
kuntomaastopyoraily-bikehike-004
kuntomaastopyoraily-bikehike-003
kuntomaastopyoraily-bikehike-002

TASORYHMÄT

Jotta kaikki maastopyöräilijät voisivat nauttia metsässä ajamisesta omilla ehdoillaan käytössämme on tasoryhmät: alkeisryhmä, nautiskelijat ja vauhtiryhmä.

Alkeisryhmä
Ryhmä on suunnattu kokeilijoille ja maastopyöräilyharrastuksen alussa oleville. Tässä ryhmässä jokainen saa olla ilman paineita, juuri omalla tasollaan. Tunnilla opetetaan maastossa ajamisen tekniikoita, annetaan varustevinkkejä ja autetaan löytämään oikean ajoasento. Vauhti: niin hiljainen kuin tarvitsee.

Nautiskelijat
Suunnattu nimensä mukaan nautiskelijoille, jotka rakastavat luontoliikuntaa, mutta osaavat arvostaa fyysisen rasituksen lisäksi myös maisemia. Tähän ryhmään voivat kuulua harrastuksessa jo hieman edistyneet maastopyöräilijät, jotka pysyvät tarvittaessa reippaassa vauhdissa mukana. Vauhti: reipas mutta ei räkä poskella.

Vauhtiryhmä
Vauhti on suhteelllinen käsite, mutta kaikki siitä tykkäävät. Tässä ryhmässä syke pysyy ylhäällä myös juomatauon aikana. Vauhtilaiset tykkäävät haastaa itseään niin fyysisesti kuin teknisestikin. Ryhmä suorastaan janoaa uusia ”vaikeita” polkuja. Vauhti: välillä lujaa, toisinaan lujempaa =)

OHJELMA

Tunnille voi osallistua omalla maastopyörällä tai Bikehiken vuokrapyörällä. Liikumme metsässä pitkin polkuja, merkittyjä ulkoilureittejä sekä metsä- ja pyöräteitä. Reitin tekninen vaativuus pyritään pitämään riittävän helppona, jotta ajaminen olisi jouhevaa ja kaikilla olisi kivaa. Välillä toki on syytää haastaa taitojaan vaikeammassa maastossa – muuten ei kehity!

Uudet tulokkaat otetaan lämpimästi vastaan ja perehdytetään niin maastopyörän hallintalaitteisiin kuin ajamiseenkin. Virheitä ei tarvitse pelätä, sillä kaikkihan niitä tekee. Tarpeen mukaan ryhmä voidaan jakaa osiin ajotaitojen ja menohalun mukaan. Kannattaa ehdottomasti tulla kokeilemaan, sillä rohkeus palkitaan. Aloittelija huomaa ajotaidon kehittymisen jo ensimmäisen tunnin aikana.

Metsäpolulta saa VIRTAA  ja HYVÄÄ MIELTÄ arjen askareisiin!

LISÄTIEDOT

Toteutusaika ja -paikka
Tiistaisin 18:00-19:30 | Lauantaisin 10:00-11:30 | huhti-lokakuu 2017.
Lähtö ja paluu: Bikehike pyörävuokraamo, Mielakan rinnekeskus, Ojaniityntie 5, Kouvola.

Ajallinen kesto ja matkan pituus
90 min / 10-20 km

Soveltuvuus
Kuntopyöräily soveltuu hyvin sisä- ja istumatyötä tekeville, ulkoilun ystäville, kuntoilijoille ja murtomaahiihtäjille. Tunnille osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta maastopyöräilystä, mutta hyvä tuntuma pyöräilyyn on eduksi. Asenne ratkaisee!

Hinta
Omalla pyörällä: 10 €  / krt | 50 € / 10-kortti
Vuokrapyörällä: 15 €  / krt | 120 € / 10-kortti
HUOM! Tutustumiskäynti on aina ilmainen!

Hinta sisältää
Pyöräilynohjaajan palvelut. Pyörän vuokra sisältää kypärän, hanskat, ajolasit ja juomapullon.

Asiakkaan tarvitsemat varusteet
Säänmukainen ulkoilu-/liikuntavaatetus. Suositellaan kerrospukeutumista ja hengittäviä materiaaleja. Kengät pyöräilykengät tai tasapohjaiset lenkki-/ulkoilukengät.

Bikehike Maastopyöräilyn henkilökunta pyöräilynohjaaja Ville Mattinen
Vastaava ohjaaja: Ville Mattinen
Ilmoittautuminen: info@bikehike.fi | 044 560 8083

Katso myös >> Maastopyöräkurssi

Kokeile maastopyöräilyä Bikehike KouvolaMielakan kierros, Kouvolan ensimmäinen merkitty maastopyöräreitti