+358 44 560 8083
Kouvolan maastopyöräreitit Mielakka, Bikehike pyörävuokraamo, mountain biking Finland

Mielakan kierros

Pituus 5,5 km | Nousua 100 m

Elämyksellinen polku Kouvolan sydämessä, city-vuoren ympärillä.

Mielakan kierros on Kouvolan ensimmäinen merkitty maastopyöräreitti, ja se kulkee Mielakanmäen ja sen laskettelurinteen läheisissä metsissä.

Reitti sisältää haastaviakin nousuja ja vauhdikkaita laskuja, mutta yhtälailla alavia puro- ja kosteikkoalueita. Nousumetrejä kierrosta kohden kertyy noin 100.

Polun kierrettyään voi palkita itsensä kiipeämällä Mielakanmäen päälle ihailemaan näköalaa yli Kymenlaakson. Reitti soveltuu kaikentasoisille maastopyöräilijöille, kuntoilijoille ja luonnossa liikkujille.

Lähtöpaikka
Mielakan Rinnekeskus / Bikehike pyörävuokraamo, Ojaniityntie 3, Kouvola. Koordinaatit: 60°51’41.5″N 26°44’05.9″E. Etäisyys Kouvolan keskustasta 1,5 km. Matkakeskukselta Mielakkaan polkupyörällä tai autolla 5 minuttia.
Palvelut
Pyörävuokraamo, Bikepark -alamäkireitit ja hissi (avoinna kesäinen ke ja la), tenniskentät, Mielakan vuokratilat: juhla- ja kokoustilat, sauna ja kota.
Soveltuvuus ja vaativuus
Polku soveltuu mm. maastopyöräilyyn, polkujuoksuun, kävelyyn ja sauvakävelyyn. Maastopyöräillen reitti on perustasoinen(3), mutta sisältää silti tiukkojakin nousuja, laskuja, juurakkoa ja kosteikkoja. Pyöräilijän omat ajotaidot, ennakoiva ajotapa ja maltillinen tilannenopeus tärkeitä sekä omalle että muiden turvallisuudelle. Muista kypärä!
maastopyoraily-mielakka-kouvola-001
maastopyoraily-mielakka-kouvola-002
maastopyoraily-mielakka-kouvola-003
maastopyoraily-mielakka-kouvola-006
maastopyoraily-mielakka-kouvola-007
maastopyoraily-mielakka-kouvola-008
maastopyoraily-mielakka-kouvola-005
maastopyoraily-mielakka-kouvola-009
maastopyoraily-mielakka-kouvola-012
maastopyoraily-mielakka-kouvola-014
mielakka-mtb-maastopyoraily
mielakka-mtb-tomi-saksa-2
mielakka-mtb-tomi-saksa-3

Reittikuvaus

Noin 5,5 km pitkä, merkitty reitti alkaa Bikehike pyörävuokraamon edestä asfaltoidulta alueelta. Alku on helppoa, valaistua kuntopolkua, jonka jälkeen kuljetaan lähes koko matka luonnonmukaisia metsäpolkuja. Polut ovat paikoin juurakkoisia ja niillä on muita luonnonmukaisia epätasaisuuksia ja maastonmuotojen aiheuttamia haasteita.
Erityistä reitillä on rakennettu silta, jota pitkin ylitetään leveähkö miehen syvyinen oja. Samainen oja ylitetään hieman myöhemmin loivemmassa kohdassa pohjaa pitkin ajaen.
Mielakan polkuverkosto on sen verran laaja, että reittiä voi muunnella mieltymyksin mukaan ja ajaa vaikka enemmän haastavia nousuja ja nopeita laskuja.
Mielakan  kierros on ajettavissa pääsääntöisesti keväällä, kesällä ja syksyllä. Talvisin ajoa rajoittaa useaan otteeseen ylitettävä valaistu hiihtolatu. Talvisin kierros onkin syytä ajaa ladun itä-puolella olevaa polun osaa, jolloin latua ei tarvitse ylittää.

Mielakan kierros prosentteina

Teknisyys75%
Fyysisyys85%
Ajonautinto80%
Saavutettavuus85%
Palvelut85%

Ohjeita maastossa liikkujille

Mielakanmäkeä ajavat etenkin kesäisin myös alamäkiajajat. Varsinkin kierroksen tietyissä kohdissa kannattaa olla varovainen ja valmis väistymään tarpeen tullen.
Ota huomioon muut ulkoilijat sekä koirat. Varoita ajoissa, älä säikäytä, soittokello on taas muotia! Nopeampi väistää hitaampaa.
Reitillä on muutama kallioaukeama, joiden kasvillisuus on herkkää kulumiselle, joten pysythän uralla. Aluetta hallinnoi Kouvolan kaupunki. Reitin ylläpidosta vastaa Bikehike Maastopyöräily,  ville@bikehike.fi, 044 560 8083.

Katso myös >> Käyrälammen pyörähdys