+358 44 560 8083
Etelä-Suomen mäkisin maastopyöräkilpailu Kouvolan Mielakassa 20.8.2017

Mielakka Maasto Sprint

Tervetuloa Etelä-Suomen mäkisimpään maastopyörätapahtumaan sunnuntaina 20.8.2017 Kouvolan Mielakkaan!

Mielakka Maasto Sprint on maastopyörätapahtuma legendaarisen Mielakanmäen maastossa, Kouvolan sydämessä, hyvien liikenneyhteyksien varrella. Tapahtuma tarjoaa haasteita, elämyksiä ja viihdettä niin kilpailuhenkisille maastopyöräilijöille, kuntoilijoille ja kokeilijoille kuin yleisöllekin:

KILPAILUHENKISET maastopyöräilijät pääsevät mittaamaan nousuvoimaansa ja nopeuskestävyyttään mäkisellä sprinttimatkalla, jonka pituus 18 km on noin kolmasosa maratonmatkan pituudesta.

KUNTOILIJOILLE tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden nauttia luontoliikunnasta, tapahtuman tunnelmasta ja samanhenkisestä seurasta. Mielakan pyörävuokraamo palvelee koko tapahtuman ajan, joten mukaan pääsee vaikkei omistaisikaan omaa maastopyörää. Lisäksi tapahtumassa järjestetään matalan kynnyksen yhteislenkkejä, joissa voi kokeilla ohjatusti maastopyöräilyä.

Myös YLEISÖ toivoitetaan tervetulleeksi katsomaan, kun kaikenikäiset ja -kuntoiset maastopyöräilijät kiertävät Mielakan kierrosta, toiset enemmän ja toiset vähemmän tosissaan. Uutuutena Pick-nick-katsomo parhailla paikoilla! Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Toivotamme tervetulleeksi Kouvolaan myös kauempaa tulijat!

Kouvolaan on helppo tulla, sillä valtatiet 6 ja 15 risteävät Kouvolan kohdalla. Matkaa Helsinkiin on 136 km, Lahteen 60 km, Lappeenrantaan 86 km ja Mikkeliin 106 km.

Tapahtuman yhteistyökumppani Sokos Hotel Vaakuna tarjoaa majoituksen kauempaa saapuville. Vaakunasta saa kätevästi hankittua myös rannekkeet Tykkimäen huvipuistoon, joten jos saavut kilpailua edeltävänä päivänä tutustumaan reittiin, viihtyvät lapset sillä aikaa varmasti Tykkimäessä!

Nähdään elokuussa Kouvolassa!

maastopyoraily-mielakka-kouvola-001
mielakka-maasto-sprint-001
mielakka-maasto-sprint-002
mielakka-maasto-sprint-003
mielakka-maasto-sprint-004
mielakka-maasto-sprint-005
mielakka-maasto-sprint-007
maastopyoraily-mielakka-kouvola-002
mielakka-maasto-sprint-010
mielakka-maasto-sprint-011
mielakka-maasto-sprint-008
mielakka-maasto-sprint-009
maastopyoraily-mielakka-kouvola-008
mielakka-maasto-sprint-012
mielakka-maasto-sprint-013
mielakka-maasto-sprint-014
mielakka-maasto-sprint-006
mielakka-maasto-sprint-015
mielakka-maasto-sprint-016

Kilpailureitti

Kilpailureitti noudattaa pääosin merkittyä Mielakan kierros -reittiä sillä erotuksella, että nousumetrejä on luvassa rutkasti enemmän. Viime vuonna kierrosta kohden nousua tuli 100 metriä, mutta nyt ratamestari on uhannut tuplata lukeman!
Reitin profiili on mäkinen ja kumpuileva. Ratapohja on pääosin kapeahkoa luonnonpolkua, paikoin juurakkoista. Reitti ei ole teknisesti erityisen vaativa, joten se soveltuu myös aloittelijalle, kunhan muistaa ajaa omien taitojen mukaisesti.

Radan luonne on intensiivinen, kuten sprintissä tuleekin olla. Menestyäkseen kilpailussa töitä on tehtävä koko ajan, eikä juomapulloa ole juurikaan aikaa raplata. Rata suosii nopeita ja vahvoja kuskeja, jotka osaavat ajaa taloudellisesti ja pystyvät säästämään voimia tiukkoihin nousuihin, joissa ratkaisut tehdään.

Viime vuoden voittajan Antti Kuiton aika oli noin 51 minuuttia. Tänä vuonna reittiä on hieman pitempi ja nousua enemmän, joten voittoaika tullee olemaan lähempänä tuntia.

Sarjat ja palkinnot

Kilpailu on kaikille avoin ja linsenssivapaa. Naisilla on valittavana 1-3 kierrosta, miehillä 2 tai 3, alle 18-vuotiaiden kilpasarja ajaa täydet 3 kierrosta ja alle 16-vuotiaat 2. Tapahtuma toimii tänä vuonna Kaakon maasto cupin -osakilpailuna. Kyseessä on lapsille suunnattu matalan kynnyksen maastopyöräkilpailu. Lisätiedot: info@bikehike.fi.

SARJA MATKA
Naiset, Miehet, N-18, M-18 3 kierrosta / 18 KM
Naiset, Miehet, N-16, M-16 2 kierrosta / 12 KM
Naiset, Kaakon junnu-cup 1 kierros / 6 KM

Reitin pituus tarkentuu toukokuussa.

Sarjojen kolme parasta palkintaan (jos kyseisessä sarjassa on ollut vähintään 3 osallistujaa 14 päivää ennen tapahtumaa). Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan tuotepalkintoja.

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu

Kilpailuun ilmoittaudutaan siirtymällä painikkeen kautta verkkokauppaan ja suorittamalla osallistumismaksu:

ILMOITTAUDU!

Ilmoittautumisaikataulu ja hinnat alla olevassa taulukossa. Kilpailuun voi jälki-ilmottautua paikan päällä tapahtumassa.

30.4. mennessä 18.8. mennessä 19.-20.8.
18 KM 10 € 20 € 30 €
12 KM 10 € 15 € 20 €
6 KM 10 € 10 € 15 €

Hinta sisältää: kilpailuun osallistuminen,  ajanotto, energiahuolto, pyöränpesupaikka, suihku ja sauna sekä mahdollisuus voittaa kilpailun- ja arvonnon palkintoja.

Osallistumismaksun voi suorittaa myös SMARTUM-liikunta- ja kulttuuriseteleillä. Lähetä sähköposti info@bikehike.fi ja kirjoita viestiin: nimi, sarja, paikkakunta, sarja/tiimi(jos on), maksutapa: liikuntaseteli.
Lähetä liikuntasetelit osoitteeseen: Bikehike, Viialankatu 10 C, 45150 Kouvola. Lisää mukaan viesti: Mielakka Maasto Sprint, nimi ja sarja.

Maastopyörän vuokraus pyörävuokraamo Bikehike Kouvola

Seuraa tapahtuman päivityksiä Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1414186351979572/

Yövy mukavasti Kouvolassa

Original Sokos Hotel Vaakuna Kouvola tarjoaa majoitusta 19.8. – 21.8.2017:

Kahden henkilön huoneissa 45 euroa/ henkilö/ vuorokausi.
Lisämaksu yhden henkilön huoneesta on 25 euroa/ henkilö/ vuorokausi.
Lisävuode on 20 euroa / henkilö / vuorokausi.

Huonehinnat sisältävät majoituksen, runsaan aamiaisen ja aamusaunan, sekä sisäänpääsyn hotellimme iltaravintolaan. ( Pois lukien erikoisillat. ) Hotellin ravintola Fransmanni tarjoaa edullista ateriaa etukäteisvarauksesta. Toivomme varaukset viimeistään 19.7.2017 mennessä. Toimitusehdot: http://liitepankki.s-hotels.fi/

Varaukset ja tiedustelut:
Myyntipalvelu, Sales Office,
Tel. +358 ( 0) 20 1234 650, sales.kymenseutu@sok.fi

Tapahtuma kehittyy

Viime vuoden tapahtuma sai positiivista palautetta lämminhenkisyydestään ja mielenkiintoisesta reitistään. Olemme kuunnelleet herkällä korvalla asiakaspalautetta ja tulevaan tapahtumaan on luvassa seuraavia parannuksia:

Osallistujien viihtyvyys

  • Alamäkiparkki on suljettu ja reitti on monipuolisempi ja turvallisempi
  • Reitti merkitään paremmin
  • Sarjoja on enemmän
  • Suihku ja sauna sekä pyöränpesupaikka

Yleisön viihtyvyys

  • Reitti kulkee pitemmän matkan kilpailukeskuksen alueella, jolloin yleisö näkee enemmän
  • Maastoon suunnitellaan hyviä katsomispaikkoja, joihin järjestetään opastus
  • Virvoke- ja ruokapalveluja parannetaan
  • Pick-nick-katsomo paraatipaikalla, hyvällä näkyvyydellä

Mitä vielä – ehdota! info@bikehike.fi | 044 560 8083.

Lisätiedot

Aika ja paikka
Sunnuntaina 20.8. klo 12 | Tapahtumakeskus: Mielakan rinnekeskus, Ojaniityntie 5, Kouvola. Toimisto sijaitsee Bikehike pyörävuokraamossa. Tapahtumapaikalla on parkkipaikka autoille.

Järjestäjä
Bikehike Maastopyöräily, kilpailujohtaja Ville Mattinen, 044 5608083, ville@bikehike.fi

Aikataulu
Tarkempi aikataulu ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa.

Kilpailusäännöt
Kilpailun osallistumiseen ei tarvita lisenssiä. Kilpailijan tulee tutustua etukäteen rataan. Kypäräpakko. Lähtöpaikalla oltavava 15 min ennen lähtöä. Kilpailussa otetaan aika. Voittajan tultua maaliin uusia alkavia kierroksia ei ajeta. Kilpailunumeron saa ilmoittautumalla tapahtumatoimistoon viimeistään tuntia ennen lähtöä. Numero palautetaan kilpailun jälkeen toimistoon.

Osallistuminen omalla vastuulla. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Suomen Pyöräilyunioni myy vakuutuksen sisältävää harrastepyöräilijän Fillaripassia.

Osallistumismaksua ei palauteta. Sairastapauksissa osallistumismaksu voidaan palauttaa lääkärintodistusta vastaan. Palautus koskee ainoastaan ennen tapahtumapäivää tehtyjä peruutuksia.

Lisätietoja Kouvolasta
Visit Kouvola