+358 44 560 8083
pyörälenkillä kouvolan pyöräilijöiden kanssa

Kuntomaastopyöräily

Luonto Liikunta

Tökkiikö tunkkainen sisäilma, onko paikat jumissa istumisesta? Maastopyöräily on reipasta ulkoliikuntaa, jossa yhdistyvät liikunnan ja luonnon parhaat puolet. Sitä paitsi se on niin kivaa, että kunto kasvaa siinä sivussa kuin itsestään!

Ryhmille 5-12 hlö | Kesto 1 h | Hinta 25 € / hlö
Kuntomaastopyöräilyssä liikutaan metsässä pyörällä kuntoilumielessä. Maastonmuodot rytmittävät ajamista metsässä — Tasaisella meno on rullaavaa, ylämäessä joutuu hieman pinnistelemään ja alamäessä nautitaan vauhdin hurmasta.

Maastopyöräily voidaan rinnastaa kuntoilulajeista polkujuoksuun, suunnistamiseen tai vaikka murtomaahiihtoon. Maastossa pyöräileminen on tehokasta liikuntaa, joka kehittää kuntoa ja koko kehoa varpaista sormenpäihin. Mikä hienointa, siinä pääsee ulos luontoon ja raittiiseen ilmaan.

Kuntopyöräily ryhmässä edistää sosiaalista hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä. Samalla opitaan miten luonnossa liikutaan fillarilla.

Ennen kaikkea tämä laji on niin hauskaa, ettei se usein edes tunnu kuntoilulta. Maastokuntopyöräily soveltuu hyvin ulkoilijoille, kuntoilijoille ja niille, jotka haluavat nauttia samaan aikaan sekä liikunnan että luonnon positiivisista vaikutuksista.

kuntomaastopyoraily-bikehike-001
kuntomaastopyoraily-bikehike-010
kuntomaastopyoraily-bikehike-009
kuntomaastopyoraily-bikehike-008
kuntomaastopyoraily-bikehike-007
kuntomaastopyoraily-bikehike-006
kuntomaastopyoraily-bikehike-005
kuntomaastopyoraily-bikehike-004
kuntomaastopyoraily-bikehike-003
kuntomaastopyoraily-bikehike-002

INTENSIIVINEN TUNTI

Alussa pyörät jaetaan osallistujille pituuden mukaan, tarkastetaan varusteet ja lähdetään liikkeelle. Ensimmäinen 10 minuttia otetaan lämpöä, jonka jälkeen pikku hiljaa nostetaan tehoja. Pyöräilynohjaaja näyttää mallia ja neuvoo ajotekniikkaa.

Jotta ajaminen olisi jouhevaa, ajamme taitoihin nähden tarpeeksi helppoja reittejä: merkittyjä ulkoilureittejä, metsä- ja pyöräteitä sekä helppoja polkuja. Ryhmä ei ole koskaan tasavertainen, eikä sen tarvitsekaan olla. Menohaluisimmat voivat mennä edeltä ja odottaa sovitussa paikassa. Joskus on paikallaan jakaa ryhmä kahtia, jolloin pienryhmässä jokainen pääsee toteuttamaan paremmin itseään ja näin kokemus on nautinnollisempi.

Metsäpolulta saa hyvää mieltä ja virtaa arjen askareisiin!

LISÄTIEDOT

Toteutuspaikka ja kausi
Bikehike pyörävuokraamo, Mielakan rinnekeskus, Ojaniityntie 3, Kouvola. Kts. Mielakan kierros
Voidaan toteuttaa myös muualla. Kausi: huhti-syyskuu 2017

Ajallinen kesto ja matkan pituus
1 h / 5 -10 km

Soveltuvuus
Kuntomaastopyöräily soveltuu ulkoliikunnan ystäville ikään ja sukupuoleen katsomatta. Tunnille osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta maastopyöräilystä, mutta hyvä tuntuma pyöräilyyn on eduksi. Asenne ratkaisee!

Hinta
25 €  / hlö (sis. alv. 10 %). Ryhmäkoko 5 – 12 hlö

Hinta sisältää
Pyöräilynohjaajan palvelut, maastopyörän, kypärän, hanskojen ja juomapullon vuokran sekä mahdolliset pyörien kuljetukset vanhan Kouvolan sisällä.

Lisäpalvelut
Energiajuoma, makkara kodalla, lenkkisauna, kokoustilat, ruokailu, illanvietto.
Pyörien kuljetus Mielakasta muualle. Pyydä tarjous!

Asiakkaan tarvitsemat varusteet
Säänmukainen ulkoiluvaatetus. Suositellaan kerrospukeutumista ja hengittäviä materiaaleja. Kengät pyöräilykengät tai tasapohjaiset lenkki-/ulkoilukengät. Voi ottaa mukaan oman kypärän, ajolasit ja juomapullon.

Ryhmille 5-12 hlö | Kesto 1 h | Hinta 25 € / hlö
Tarjouspyynnöt ja tiedustelut: myynti@bikehike.fi | 044 560 8083.

Kokeile maastopyöräilyä Bikehike KouvolaMielakan kierros, Kouvolan ensimmäinen merkitty maastopyöräreitti